2009. szeptember 9., szerda

Politikai számtan

Képtelen vagyok elkerülni a politikai vonatkozású témát, ígérem nem ez lesz a jellemző.
Az állításom a következő: A Jobbik 2010 -ben 16,6 %-os aránnyal kerül be az Országgyűlésbe.

Indokaim a következők: Jelenleg 8 040 ezer választásra jogosult él az országban. Nem fog a Jobbikra szavazni a nyugdíjas, mert a "cocialista" kormány a mindene. Meg a Viktor... Meg párthű is.Ez jelenleg 3 050 ezer nyugdíjszerű ellátásban részesülő ember.

Nem szavaz a Jobbikra a közszférában dolgozó ember sem, mert ennél bürokratikusabb, egészségügyi rendszerében velejéig korruptabb, oktatási színvonalában igénytelenebb ország nincs több. Következmények nélküli országban a közt szolgálni kifizetődő. Így ismét elveszített a Jobbik (figyelem!) 1 394 ezer szavazót.

Nem szavaznak a Jobbikra a munkanélküliek és a rendszeres szociális ellátásban részesülők sem, mert " a Jobbik rásszista". Ismét félmillió szavazó kiesett. Továbbá nem szavaz a Jobbikra az adó -és járulék elkerülő egyéni vállalkozó sem, mert ők nem szeretik a rendet, a tisztességes versenyt. Az előző bejegyzésben már kifejtettem miért nem. Újabb 702 ezer szavazó kiesett.

Kik maradtak? A bérből és fizetésből élő becsületes állampolgárok, a nagykorú középiskolai tanulók, a még tisztességes egyetemi és főiskolai hallgatók, valamint legfeljebb a másodállású egyéni vállalkozók. Ez összesen 3 094 ezer ember.

A 2010 -es országgyűlési választásokon a már megszokott kb 55 %-os részvétel, valamint a szavazók élethelyzetükből adódó szokásaik miatti szavazati hajlandóság mellett kiszámítható, hogy kb. 741 ezer szavazatot kap a Jobbik, ez jelenti a 16,6 %-ot.
Ez azért durva olvasatban azt jelenti, hogy kb. ennyi tisztességes ember van Magyarországon.
Rögtön hozzátenném: adózási szempontok, valamint szerény véleményem szerint.

Reálisnak tartod a 16,6 %-ot?

2 megjegyzés:

  1. Azért sok olyan "nagy magyar" vállalkozó van, aki össze tudja egyeztetni a lelkiismeretében az adókímélő üzletvitelt és a jobboldali rendpárti lózungokat.
    És sok olyan bérből, fizuból élő is van, aki nem egészen hülye, így nem fog a Jobbikra szavazni.
    Hogy ezek száma kiegyenlíti-e egymást?
    Meglátjuk.

    VálaszTörlés
  2. Az okfejtés nem rossz, de átfedések természetesen mindenhol vannak. Illetve azt sem jelenteném ki kategorikusan, hogy aki nem a Jobbikra szavaz, az nem tisztességes ember. Ismerek sok olyat, aki meggyőződésből szavaz például az MDF-re, vagy a FIDESZ-re, és nem azért mert imádja OV-t (sőt, inkább utálja). Persze nem ez a jellemző, de ilyen is van.
    Azért én majd a Jobbik elé húzom az X-et, és Névtelen-hez szólva: engedtessék meg nekem ez anélkül, hogy lehülyéznél.

    VálaszTörlés